Hester Schaart   liefdesverdriet psycholoog

Uit de spreekkamer 6 Kerstmis

Ze plukt aan de zakdoek in haar handen en haalt zachtjes haar neus op. Het is begin december en ze heeft me net verteld hoezeer ze opziet tegen deze maand vol feestelijkheden … niet voor haar.

Uit de spreekkamer 5

Ze zit met gebogen hoofd en afhangende schouders tegenover me. Ze komt al een half jaar een keer per twee weken bij me en haar verhaal is steeds hetzelfde. ‘Ik weet het niet hoor. Ik denk dat ik afscheid moet nemen van deze relatie, maar ik kan het niet, ik ben zo vreselijk gek op hem.’

Uit de spreekkamer 4

Laatst belde Sarah (45) mij en ze gooide haar vraag direct wanhopig door de telefoonhoorn: ‘Wat moet ik doen Hester, ik heb zo’n spijt van wat ik gedaan heb!’ In mijn spreekkamer vertelt ze haar verhaal.

Uit de spreekkamer 3

Er belde een bedremmelde vrouw aan. ‘Ik schaam me zo.’ vertelde ze direct in de spreekkamer. ‘ Ik had het van tevoren kunnen weten, maar ik heb het niet onder ogen willen zien.’

Uit de spreekkamer 2

Ik krijg soms bijzondere telefoontjes van mensen die mijn hulp inroepen. Het was dit keer een dame met een wat geaffecteerde tongval, overduidelijk uit gegoede kringen. Ze kwam tot mijn verbazing vrij snel to the point met haar ongebruikelijke vraag.

Uit de spreekkamer 1

Een cliënt van mij vertelde me dat ze maar niet kon loskomen van haar partner.
Ik vroeg haar zich in te beelden dat ze tien jaar ouder was. Wat zou die tien jaar oudere zelf aan wijsheid voor haar hebben over deze periode?

EMDR bij liefdesverdriet, het helpt ècht (1)

21 juni 2019

De 22-jarige Nadine meldde zich bij in mijn praktijk. Een vriendelijk ogende studente kunstgeschiedenis, met prachtige diepblauwe maar treurige ogen. Haar gezicht toont witjes. Haar rug een beetje gebogen.

EMDR bij liefdesverdriet, het helpt ècht (2)

In het vorige blog beschijf ik mijn cliënte Nadine: een jonge vrouw met liefdesverdriet als gevolg van een onverwachte relatiebreuk. Omdat haar klachten (huilbuien, slecht slapen, zich emotioneel voelen en piekeren) flink belastend voor haar zijn, starten we met EMDR.

Zo zorg je voor je gebroken hart als je op vakantie gaat

14 juni 2019

We staan aan de vooravond van de zomervakantie. Voor de meeste mensen een heerlijke periode van plezier, nieuwe dingen ontdekken, gek doen en accu opladen. Voor degenen met hartenpijn is het daarentegen een zwaar misdrijf.