Hester Schaart   liefdesverdriet psycholoog

Psychologie is een instrument waarmee ik mensen kan ondersteunen, om zo de wereld een stukje mooier te maken.

 

 

Mijn affiniteit met liefdesverdriet ontstond jaren geleden, toen ik zelf ondervond hoe groot de impact van een relatiebreuk was. Hoe zwaar het is, en hoe bang je kunt zijn om af te glijden in een isolement of een depressie. Ik kwam erachter dat mijn liefdesverdriet niet alleen die éne relatie betrof, maar veel dieper ging, existentiëler was en meerdere bodems had.

Het geluk dat ik een goede therapeut had die me hielp om mijn verdriet te begrijpen, motiveert me nu om anderen te helpen. Het is heilzaam om je verhaal te kunnen doen en het is fijn als iemand je met kennis van zaken, geruststelt: Nee..., het is niet gek, het hoort erbij het gaat voorbij...
Het verwerken van liefdesverdriet is een rouwproces en er is een wezenlijk verschil tussen een rouwproces en een depressie: rouw is een fase, het gaat weer over.

Wie liefheeft, zal verdriet hebben

Mijn kracht als psycholoog ligt erin dat ik oordeelloos ben en goed kan luisteren. Niets menselijks is mij vreemd. Je kunt bijvoorbeeld nooit zeggen: "ach, wees blij.... het was toch een partner van niks...", want ook het einde van een slechte relatie, kan je emotioneel uitschakelen. 

De functie van liefdesverdriet is misschien dat je lering kunt trekken voor de volgende relatie: dat je jezelf weer leert kennen, herontdekt. Liefdesverdriet zet je aan tot onderzoek, tot jezelf opnieuw uitvinden. Als psycholoog ben ik geïnteresseerd in de ontwikkeling van mensen. In iedere fase van je leven leer je bij en soms leer je ook weer wat af. Dat vind ik een boeiend proces! 

Ik hou enorm van mijn vak. De laatste inzichten in de psycholgie blijf ik volgen en word heel blij van het bijwonen aan congressen, cursussen  en workshops. Bijscholen vind ik heel inspirerend.

In mijn werk zijn plezier en lichtheid belangrijk en in mijn praktijk bied ik een veilige omgeving. Mijn aanpak is persoonlijk en no-nonsense. Respect en eerlijkheid zijn essentieel, maar ook voor een tikkeltje humor zal er altijd ruimte zijn. Humor relativeert en normaliseert waardoor je weer lucht krijgt.

Kijk ook even om mijn andere site: www.hesterschaart.nl, voor jongeren en volwassenen met andere psychische klachten.

Praktijk voor psychologie Schaart

Aanmelden GEEN WACHTLIJST
Aanmelden